لاینینگ چیست

برای سطوح مختلف، پوشش‌های متفاوتی بسته به سطح و جنس و نوع آستر استفاده می‌شود. لاینینگ یکی از این پوشش‌های مقاوم و غیرقابل نفوذ است که در علم مهندسی و حوزه‌های مختلف کاربرد دارد. در این مقاله از فرنام بسپار توضیح می‌دهیم که لاینینگ چیست و از مزایا، انواع، کاربرد، عوامل موثر در انتخاب آن، مراحل اجرا و عوامل تاثیرگذار بر هزینه اجرایی آن صحبت خواهیم کرد. لطفا تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

مزایای لاینینگ کدامند؟

استفاده از آستر‌ها، فواید زیادی برای سطوح دارد که برخی از مهم‌ترین آن‌ها را در ادامه بیان کرده‌ایم:

  • کاهش نشت: هدف اصلی در به کارگیری لاینینگ‌ها، کاهش تلفات و نشتی مواد موجود در مخازن و سطوح است. این امر کمک می‌کند تا مواردی چون آب در کانال‌ها، کم‌تر به هدر برود.
  • افزایش ظرفیت مخازن: جالب است بدانید که ظرفیت مخازن و کانال‌هایی با ایجاد پوشش مناسب بسیار بیشتر از کانال‌ها و مخازن بدون پوشش است. چون سطح کانالِ اندودشده، صاف است باعث می‌شود که مواد درون مخازن، با سرعت بالاتری جریان داشته باشند که این افزایش سرعت نیز باعث جریان بیشتر می‌شود و ظرفیت را افزایش می‌دهد.
  • تعمیر و نگه‌داری کم‌تر: استفاده از لاینینگ‌ها، به صاحبان کانال‌ها و مخازن کمک می‌کند تا مشکل لجن‌کشی و حذف آن را نداشته باشند و سیالات هم با افزایش سرعت جریان، منتقل شوند و ثابت نمانند. از طرف دیگر استفاده از آستر در مخازن، باعث می‌شود تا احتمال رویش پوشش گیاهی خودرو در سطح کانال کاهش یابد و سرعت و ظرفیت حمل آب از این طریق نیز بیشتر از قبل شود. جالب است بدانید که این نوع پوشش، از تخریبات حیواناتی هم‌چون موش هم جلوگیری می‌کند.

از دیگر مزایای لاینینگ نیز می‌توان مواردی چون ایجاد مانعی نفوذناپذیر، کنترل و حفاظت در برابر خوردگی، افزایش طول عمر سازه، اتصال کامل به بستر، جلوگیری از ورود آلودگی به خصوص مخازن حاوی مایعات، حذف نگرانی‌های زیست محیطی با پوششی مقرون به صرفه را نام برد.


مطالعه بیشتر: لاگون چیست؟ ژئوسنتتیک ها چه نقشی در ساخت آن دارند؟


انواع مختلف لاینینگ کدامند؟

همانطور که ابتدای مقاله توضیح دادیم لاینینگ، پوشش مقاوم و غیرقابل نفوذی است که برای سطوح مختلف به کار می‌رود. آستر‌ها انواع مختلفی دارند و هرکدام برای سطح‌های متفاوت استفاده می‌شوند و انتخاب نوع مناسب برای هر سطح نیز به کاربری سطح، جنس و نوع آستر موجود بستگی دارد.

به طور کلی باید بدانید که از این پوشش برای محافظت از سطوح در برابر عوامل مخرب شیمیایی و فیزیکی استفاده می‌شود تا از بروز خسارت‌های جبران‌ناپذیر آن‌ها به سطح جلوگیری کنند. جالب است بدانید که آستر‌ها، کاملا نفوذناپذیر هستند و هم به صورت افقی و هم به صورت عمودی استفاده می‌شوند.

انواع مختلف لاینینگ

جنس این پوشش‌ها، بیشتر رزینی است و برپایه رزین‌های تولیدشده در دمای معمولی محیط و با واکنش شیمیایی عمل‌آوری می‌شوند. این پوشش‌ها، به لحاظ شیمیایی مقاوم هستند و ساختار پلیمری نیز دارند. ضمن اینکه لاینینگ‌ها برای جلوگیری از خوردگی سطوح بتنی و فلزی، افزایش طول عمر سازه و جلوگیری از نفوذ سیالات به بستر مخازن و واکنش سیالات با سطوح بتنی و جلوگیری از آلودگی‌های محیط زیست استفاده می‌شوند. فراموش نکنید که عملکرد بالای این نوع پوشش، تحت تاثیر عوامل و شرایط مختلف زیر است:

  • تامین و انتخاب مواد، با توجه به نوع خوردگی سطح
  • نوع سیال
  • جنس بستر
  • شرایط جوی محیط اطراف سطح
  • روش اجرا و به کارگیری نیروی متخصص و باتجربه
  • نظارت و بازرسی و تسلط کامل به عملیات اجرای لاینینگ
  • رعایت مشخصات فنی و اصول در هنگام تولید و اجرای لایننیگ

در ادامه با انواع این پوشش و هم‌چنین کاربرد هریک آشنا می‌شوید:

سرامیک لاینینگ

این نوع پوشش، مقاومت بالایی دارد و به عنوان بهترین راه‌حل‌های جلوگیری از سایش به شمار می‌رود. سرامیک لاینینگ، به افزایش طول عمر مخازن و کانال‌ها نیز کمک می‌کند و نصب و نگه‌داری آسانی هم دارد. جالب است بدانید که استفاده از این پوشش، برای مخازن خشک و مرطوب مناسب است و ویژگی‌ها و مزایای زیر را دارد:

  1. صیقلی کردن سطح و تبدیل کردن اصطکاک با مواد معدنی به صفر
  2. محافظت بالا در برابر سایش و خوردگی
  3. مقاومت در برابر دمای ۴۰۰ درجه سانتی‌گراد

در این نوع آستر، از کاشی‌هایی مقاوم در برابر سایش استفاده می‌کنند و در زمینه تولید برق نیز نقش مهمی دارند. از دیگر کاربردهای این نوع پوشش، محافظت از لوله‌های پودرشده، فن‌های پرسرعت، انواع لوله‌های انتقال از جمله زغال‌سنگ و قیف‌ها، فیدرهای ارتعاشی، سیلیکون‌ها و مناطق مشکل‌دار است.

سرامیک لاینینگ، در شکل‌های مختلف با توجه به سفارش مشتری و نیازش تولید می‌شود و از مواد سرامیکی مانند سرامیک آلومینا، سرامیک کاربید سیلیکون و سرامیک زیرکونیا برای ساخت آن استفاده می‌کنند. ماده سرامیکی مورداستفاده در این پوشش، از مواد اولیه‌ مصنوعی، اما مقاوم در برابر اسید و مواد قلیایی تشکیل می‌شود. در محل تولید آستر سرامیکی، چسبی غیرآلی به آن اضافه می‌کنند و آن را به صورت دستی یا مکانیکی به سطح می‌چسبانند. در زیر دسته بندی‌های متفاوت پوشش‌های سرامیکی را مشاهده می‌کنید:

  1. آجرهای ضد اسید (Acid Bricks)
  2. آجرهای ضد اسید سرامیکی
  3. کاشی‌های ضد اسید (Achd tiles)
  4. کاشی‌های عایق
  5. آجرهای عایق (Insulating Bricks)
  6. آجرهای کربنی (Carbon Bricks)
  7. آجرهای ضد اسید پایه کربنی و گرافیتی

رابر لاینینگ

این نوع پوشش، آستری لاستیکی با ماده پلیمری سخت است که برای پوشش سطوح بیرونی مخازن، لوله‌ها و کانال‌ها استفاده می‌شود تا از خوردگی آن‌ها به وسیله مایعات جلوگیری کند. رابر لاینینگ‌ها، در جلوگیری از خوردگی، آلودگی مواد، اشتعال و انفجار کاربرد دارند و در سیستم‌های لوله‌کشی مخازن، ذخیره و انتقال اسیدها و قلیایی‌ها و در سیستم‌های خنک‌کننده آب شور، گوگردزدایی، محفظه پمپ‌ها و هم‌زن‌ها استفاده می‌شوند.

این نوع پوشش، انواع طبیعی و مصنوعی دارد و هر یکی از آن‌ها در سازه‌های فلزی، تانک‌ها، غلتک و چرخ، برنامه‌های کاربردی تولید و پوشش سیستم‌های آب خنک‌کننده کاربرد دارد. از فواید رابر می‌توان مواد انعطاف‌پذیر، مقاومت در برابر مواد شیمیایی و طراحی دلخواه را نام برد.

رزین لاینینگ

پوشش‌های رزینی، نوعی دیگر از لاینینگ‌ها هستند که برای دریچه‌ها، خطوط لوله و مخازن مایعات مفیدند. این پوشش می‌تواند جایگرین خوب و به صرفه‌ای برای لوله‌کشی‌های قدیمی و آسیب‌دیده باشد. چون رزین به برطرف‌شدن این آسیب‌دیدگی‌ها کمک می‌کند و باعث بازیابی کارایی لوله نیز می‌شود.

لاینینگ

انواع رزین‌هایی که استفاده می‌شوند شامل مواردی چون رزین‌های اپوکسی، فوران، زینک ریج اپوکسی، وینیل استر، کواتار اپوکسی، پلی استر غیراشباع، فنولیک، پلی اوره و پلی اورتان است.

جالب است بدانید که پوشش رزینی، می‌تواند بیش از ۱۰۰ متر را در بگیرد و برای اجرا نیز به نیروی متخصص نیاز دارد. نتیجه استفاده از رزین لاینینگ نیز لوله‌ای پیوسته، بدون درز، باکیفیت اصطکاک بهبودیافته و بدون نیاز به تعمیر و نگه‌داری است. البته فراموش نکنید که این پوشش، برای کارایی بهتر، باید تمیز شود. رزین هیچ‌گونه مزاحمت و اختلالی در سطح موردنظر ایجاد نمی‌کند و با کم‌ترین هزینه و زمان نیز قابل استفاده است.

FRP لاینینگ

این نوع پوشش، پلاستیک‌های تقویت‌شده با فایبر گلاس است که برای افزایش دوام و ایمنی مخازن ذخیره‌سازی مواد شیمیایی، سیستم‌های لوله‌کشی تانکر متحرک، برج‌های خنک‌کننده و انواع تجهیزات فرآیندهای صنعتی استفاده می‌شود.

پلاستیک‌های تقویت‌شده با فایبرگلاس در این نوع پوشش، با رزین اپوکسی تقویت می‌شود و سطوح فلزی را از خوردگی و زنگ‌زدگی در امان نگه می‌دارد. FRP، متریالی است که در برابر خوردگی مقاومت بالایی نشان می‌دهد و از آن برای محافظت مخازن ذخیره مایعات (به خصوص مایعات خورنده) استفاده می‌کنند. از مزایای این نوع آستر می‌توان موارد زیر را نام برد:

  1. فراهم‌آوری دوام و استحکام کافی
  2. مقاومت بالا دربرابر آسیب‌دیدگی و خوردگی
  3. افزایش طول عمر پوشش لاینینگ
  4. ضد آب و هوا
  5. مقاوم در برابر ضربه و آتش
  6. مقاوم در برابر مواد شیمایی محیطی، قلیایی و اسیدی

فراموش نکنید که مهم‌ترین کاربرد این پوشش، تامین استحکام مخازن و کانال‌هاست و برای مخازن و محل‌های بزرگ و نشتی عایق سقف و پوشش مخازن صنایع شیمیایی استفاده می‌شود.

ملات ضد اسید

این ملات، سیمان عایق نیز نام دارد و شامل ملاتی دوجزئی است. در این پوشش، از سنگدانه‌های ضد اسید استفاده می‌شود. برای همین مقاومت خوبی در برابر فرسایش اسیدها دارد. ملات ضد اسید تا دمای ۱۴۰۰ درجه سانتی‌گراد از خود مقاومت نشان می‌دهد و در صنایع پتروشیمی و شیمیایی نیز استفاده می‌شود.

عملکرد اصلی ملات ضد اسید، مقاومت در برابر خوردگی شدید درزها و مکان‌های قابل تعمیر در کوره‌های زباله‌سوز، مخازن و چاله‌هاست. یکی از انواع این نوع ملات، ملات رزینی مانند پایه رزین فوران و فنولیک تا غلظت اسید ۶۰ درصد است. این ملات‌ها، تا غلظت اسید ۸۰ درصد پاسخگو هستند. اما مقاومت حرارتی کمی دارند. کاربردهای ملات ضد اسید نیز موارد زیر هستند:

  1. تمام نواحی در تماس با اسید
  2. استخرهای خنثی‌سازی
  3. مخازن و منابع ذخیره اسید
  4. زباله‌سوزها
  5. صنایع ذوب فلزات
  6. تونل‌ها و گذرگاه‌های اسید سولفوریک

فراموش نکنید که کاربرد اصلی این نوع پوشش، استفاده به عنوان ملات نگه‌دارنده کاشی‌ها، سرامیک‌ها و پوشش‌های آجری در تماس با محیط اسیدی است که در مخازن نگه‌داری مایعات اسیدی، برج‌ها و راکتورهای هسته‌ای و کانال انتقال مایعات اسیدی قرار دارند.

از انواع مختلف ملات ضد اسید نیز می‌توان مواردی چون ملات ضد اسید فوران، ملات‌های سیلیکاتی، ملات‌های رزینی یا پلیمری، ملات برپایه رزین غیر اشباع، وینیل استر و ملات برپایه رزین‌های اپوکسی را نام برد.

گلس فلیک لاینینگ

این نوع پوشش نیز برای خوردگی‌های اسیدی استفاده می‌شود و شامل ترکیب پولکی از رزین مایع ترموست با تکه‌های شیشه‌ای به ضخامت میکرون است. این پوشش ضخامتی ۰.۵ تا ۳.۰ میلی‌متر دارد و تکه‌های شیشه موجود در آن، به عنوان پرکننده‌ها و مانع عمل می‌کنند.

اما این تنها کارکرد آن‌ها نیست. چون باعث بادوام‌ترشدن پوشش نیز می‌شوند و از نفوذ مواد خورنده نیز جلوگیری می‌کنند. این امر نیز به دلیل تشکیل ساختار بسیار نفوذناپذیر لایه‌هایی از تکه‌های شیشه (آن هم در چندلایه از ۵۰ تا ۱۰۰ لایه در ضخامت ۱ میلی‌متر) است.

گلس فلیک لاینینگ

از ویژگی‌های گلس فیلک می‌توان مواردی چون مقاومت شیمیایی، مقاومت در برابر حرارت، کارایی بالا، پیوند عالی و تعمیر آسان را نام برد. این پوشش، مقاومت بالایی در برابر گاز و مایع دارد و نسبت طول به ضخامتش زیاد است. یعنی طولانی‌تر و پهن‌تر از ضخامتش است. البته این ویژگی نیز اتفاقی نیست. چون انباشتن چندین لایه از تکه‌های شیشه را کنار هم فراهم می‌کند. گلس فیلک‌ها، واکنش‌پذیری خنثی دارند و با بقیه مواد پوشش نیز تداخل کمی پیدا می‌کنند. از مزایای این نوع پوشش نیز می‌توان موارد زیر را نام برد:

  1. توانایی و مقاومت بالا در برابر نفوذ گازها و مایعات، نسبت به پوشش‌های دیگر
  2. مقاومت در برابر نفوذ مواد شیمیایی تهاجمی
  3. کمک به بهبود خواص مکانیکی سطوح، مانند افزایش سختی و ایجاد مقاومت

ورق ژئوممبران

ورق ژئوممبران، پوشش‌های غشایی مصنوعی و موانعی هستند که برای کنترل سیالات در پروژه‌های مختلف کاربرد دارند. این نوع پوشش، از ورقه‌های پلیمری پیوسته و نسبتا نازک ساخته می‌شوند. برای همین کاربردهای زیادی برای پروژه‌هایی با مهندسی ژئوتکنیک و صنعت‌کاران دارد.

از کاربردهای ژئوممبران می‌توان مواردی چون کاربردهای زیست محیطی، هیدرولیک، حمل‌ونقل، نفت و گاز و زباله را نام برد. جالب است بدانید که اندازه ژئوممبران، با توجه به نوع پروژه قابل تنظیم است و در متراژهای مختلف استفاده می‌شود. از رایج‌ترین کاربردهای دیگر محصولات ژئوسنتتیک می‌توان موارد زیر را نام برد:

  • آستر مخازن آب آشامیدنی ذخیره‌شده
  • پوشش استخرهای ماهی
  • لاینینگ زباله‌های مایع (لجن فاضلاب)، مایع زباله‌های رادیواکتیو و خطرناک
  • آستر در صنعت کشاورزی
  • پوشش کانال‌های مختلف انتقال زباله
  • پوشش و آستر برای دفن زباله‌های جامد اولیه، ثانویه و توده‌های زباله
  • پوشش برای سرریزهای اضطراری
  • لایه ضد آب در داخل تونل‌ها و خطوط اولیه
  • نگه‌داری و حمل مایعات در کامیون‌ها
  • نگه‌داری و انتقال آب آشامیدنی و سایر مایعات موجود در اقیانوس‌ها
  • استفاده در زیر بزرگراه‌ها، برای جلوگیری از آلودگی ناشی از یخ‌زدایی نمک‌ها
  • استفاده در زیر و مجاورت بزرگراه‌ها، برای نشت مایعات خطرناک

به طور کلی، ورق ژئوممبران، برای محل‌هایی با امکان از دست دادن مواد مانند آب تمیز، فاضلاب، بخار، خاک و مواد خطرناک استفاده می‌شود.


مطالعه بیشتر: کاربرد ژئوسنتتیک ها در آب بندی بتن


کاربرد لاینینگ چیست؟

در پاسخ به این سوال که کاربرد لاینینگ چیست باید بگوییم که در موارد مختلفی از آن استفاده می‌شود و بیشتر مربوط به حوزه مهندسی و برخی از کارهای ساختمانی است. از این روی در ادامه برخی از کاربردهای این آستر را معرفی می‌کنیم:

  • استفاده در کانال: اولین و مهم‌ترین کاربرد لاینینگ، استفاده از آن در کانال است و برای افزایش مقاومت کانال‌های آب در برابر جریان شدید آب استفاده می‌شود. این ماده در قسمت‌های کناری کانال اعمال می‌شود و از مصالح مختلفی مانند سیمان، آجر، تخته سنگ و انواع پلاستیک‌ها برای اجرای آن استفاده می‌کنند.
  • استفاده در مخازن بتنی و فولادی: در مخازن بتنی، برای افزایش سرعت ذخیره‌سازی و طول عمر بیشتر ذخیره‌سازی نیز استفاده می‌شود. چون مواد ذخیره‌شده در این نوع مخازن، بعد از مدتی بتن را دچار آسیب می‌کنند.
  • استفاده در تونل: این نوع پوشش، به افزایش سطح مقاومت تونل‌ها در برابر مایعات و گازها کمک می‌کند. چون به صورت کلی، تونل‌ها سازه‌های آسیب‌پذیری هستند و خیلی سریع تحت تاثیر عوامل محیطی قرار می‌گیرند.
  • استفاده در خطوط لوله انتقال آب: مواد معدنی موجود در آب ممکن است در طولانی‌مدت به لوله‌های انتقال، آسیب برساند. این آسیب‌ها نیز ممکن است خود را با زنگ‌زدگی و پوسیدگی نشان دهد. اما استفاده از این پوشش به شما کمک می‌کند تا مقاومت لوله‌های انقال آب را نیز به مقدار قابل توجهی افزایش دهید.
  • استفاده در استخر و حوضچه‌ها: برای افزایش مقاومت استخرها، باید از موادی با ترکیبات مناسب استفاده شود و لاینینگ‌ها به دلیل ویژگی‌های خاصشان، گزینه‌ای عالی برای ضدآب و ضداسیدکردن مواد مختلف هستند.


مطالعه بیشتر: خاکریز چیست و چه کاربردی دارد؟


عوامل موثر در انتخاب لاینینگ

برای انتخاب لاینینگ مناسب باید ابتدا با انواع این پوشش و ویژگی‌های هریک از آن‌ها آشنا شوید. اما مهم‌ترین عامل در این امر، نیاز شما در پروژه موردنظرتان است. در واقع شما باید به صورت هم‌زمان، ویژگی‌های پروژه و ویژگی‌های محیط موردنظرتان را بررسی کنید و بعد از آن نتیجه بگیرید که کدام یک از انواع لاینینگ‌ها مناسب نیاز و شرایط پروژه‌تان است. البته فراموش نکنید که استفاده از کمک مشاوران نیز به شما در این امر کمک بزرگی می‌کند. اما به صورت کلی می‌توانید موارد زیر را در هنگام انتخاب این پوشش در نظر داشته باشید:

  • جنس مخزن مورد نظر چیست؟
  • چه مایع و موادی در مخزن نگه‌داری می‌شود؟
  • دمای محیط قرارگیری مخزن، تا چه مقدار امکان افزایش دارد؟
  • محصول انتخابی، سرویس‌دهی و خدمات‌رسانی مخزن را در طول زمان تضمین می‌کند؟
  • بازررسی مخزن هر چندوقت یک‌بار است؟
  • قابلیت بازیابی سرویس‌دهی و خدمات‌رسانی پس از اجرا چقدر است؟

بعد از در نظر گرفتن این موارد باید بدانید که آستر انتخابی شما باید مانعی نفوذناپذیر ایجاد کند، کاملا به بستر بچسبد و تمام شکاف‌های موجود در مخزن را مهر و موم کند.

مراحل اجرای لاینینگ کدامند؟

برای اجرای لاینینگ‌ها باید در ابتدا به نوع و نحوه اجرای آن توجه کرد و بعد از آن مراحلی را در نظر گرفت. اما به صورت کلی اجرای لاینینگ اپوکسی شامل مراحل زیر است:

  1. تشخیص نقاط تخریب‌شده و جداسازی لوله: این بررسی نیازمند خارج‌کردن محتویات و مخازن لوله‌ها و کانال‌هاست تا بتوان به صورت دقیق مکان‌های آسیب‌دیده را شناسایی کرد.
  2. تمیز کردن لوله برای اجرای پوشش: برای این‌کار هوای فشرده گرم را به کار می‌برند تا رطوبت لوله و تجمع خوردگی در لوله خشک شود. این‌گونه لوله‌ها صاف و صیقلی می‌شوند و می‌توان به راحتی به سراغ مرحله بعدی رفت.
  3. آزمایش نشت فشار هوا برای تست لاینینگ اپوکسی: این کار برای ایجاد محیطی بهینه در سطح لوله داخلی است تا قبل از اجرای پوشش، از نشتی‌ها نیز اطلاع داشته باشید.
  4. شروع فرآیند اجرای لاینینگ اپوکسی: در این مرحله، لاینینگ موردنظر با استفاده از جریان هوای کنترل‌شده به صورت یکنواخت در سراسر لوله توزیع می‌شود. این پوشش در بازه زمانی ۱۲ تا ۲۴ ساعت خشک می‌شود و می‌توان آن را بهره‌برداری کرد. در پایان روکش و پوششی صاف و بادوام برای لوله ایجاد می‌شود تا آن را در برابر خوردگی و زوال بیشتر مقاوم کند.
  5. مونتاژ مجدد لوله‌ها و ارزیابی سیستم لاینینگ: در این مرحله تمام شیرها و اتصالات حذف‌شده در ابتدا در محل‌های خود قرار می‌گیرند و تست نشت و بازرسی برای اطمینان انجام می‌شود. در این تست باید کیفیت، حجم و جریان آب نیز مورد توجه است.

مطالعه بیشتر: آشنایی با فرآیند تولید ژئوتکستایل


عوامل تاثیرگذار بر هزینه اجرای لاینینگ

یکی از مهم‌ترین عوامل در اجرای لاینینگ‌ها، هزینه و قیمت تمام‌شده آن برای مشتری است. اما با توجه به این‌که هر یکی از پروژه‌ها ممکن است هزینه‌ای متفاوت داشته باشند، باید موارد زیر را به عنوان عوامل تاثیرگذار بر هزینه این نوع پوشش بدانید:

  • سطح موردنظر
  • محیط در تماس با سطح موردنظر
  • انواع لاینینگ‌ها و مورد مناسب برای پروژه مورد نظر

لاینینگ کانال ها چه ویژگی هایی باید داشته باشد؟

استفاده از این نوع پوشش برای کانال‌ها امری متدوال است. اما باید ویژگی‌های زیر را داشته باشد:

  • جلوگیری از نفوذ آب به زیر زمین
  • جلوگیری از نفوذ آب به زمین‌های مجاور
  • جلوگیری از نفوذ آب‌های زیرزمینی آلوده به کانال و آلوده‌کردن آب آن
  • جلوگیری از نفوذ آب کانال به زیر زمین و آلوده‌کردن منابع زیرزمینی (در صورت استفاده برای کانال‌های فاضلاب)
  • جلوگیری از رشد گیاهان و علف‌های هرز

استاندارد های مرتبط با لاینینگ


مطالعه بیشتر: عایق بندی گلخانه با ژئوممبران ها


آشنایی با استاندارد های مرتبط با لاینینگ

اجرای لاینینگ نیز همانند دیگر پروژه‌های عمرانی و ساختمانی، آیین‌نامه و استانداردهای مخصوص به خود را دارد. در واقع با توجه به آیین‌نامه API 652، باید استانداردهای لاینینگ مخازن ذخیره رعایت شود. برای آماده‌سازی سطوح بتنی نیز باید طبق استانداردهای گفته‌شده در آیین‌نامه DIN 28052 عمل شود. به صورت کلی استانداردهای این آیین‌نامه درباره موارد زیر است:

  • الزامات پوشش‌های آلی بر روی سطح سازه‌های بتنی
  • پوشش‌های نازک، عایق‌کاری‌ها و آب‌بندی‌های اجراشده توسط قلم مو و اسپری
  • اجرای پوشش با تکنیک‌های پیشرفته
  • نحوه شمشه‌کشی
  • توصیه‌های لازم برای دستورالعمل اجرایی و کنترل کیفیت نهایی از جانب پیمانکاران و سازندگان

در آیین‌نامه API 652 نیز پارامترهای زیر تعیین می‌شود:

  • نحوه آماده‌سازی مخازن
  • پارامترهای تاثیرگذار بر کنترل دما و رطوبت
  • تعمیر و نگه‌داری مخازن و تانک‌ها
  • انتخاب متریال و پوشش لازم

کلام آخر

در این مقاله از فرنام بسپار اطلاعات جامع و کاملی رد مورد لاینینگ و مزایای استفاده از آن ارائه کردیم. همچنین توضیح دادیدم که این محصول در چه انواعی تولید می‌شود. عوامل موثر در انتخاب پوشش مناسب را نیز معرفی کردیم و در کنار توضیحات لازم در مورد کاربرد لاینینگ، از عوامل تاثیرگذار بر قیمت اجرای این پوشش نیز صحبت کردیم. در آخر توصیه می‌کنیم که حتما با مشاور و متخصصانی که تجربه کار با انواع این پوشش را دارند، مشورت کنید و با توضیح نوع پروژه و دادن اطلاعات لازم در این زمینه، بهترین پوشش را برای نیازتان انتخاب کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو × 3 =